Miksi oppisopimus ja Muotitalo Puki?

Tällaisen taloustilanteen aikana, oman alan töitä kun on vähän tarjolla, moni nuori ja työnantaja miettivät oppisopimuskoulutusta. Työntekijä pääsee töihin määräaikaisella työsopimuksella ja sitä kautta opiskelee itselleen uuden ammatin. Vaikka työpaikka kouluttaa työntekijää, kuuluu oppisopimukseen myös koululla teoriapäiviä. Oppisopimuksesta hyötyy niin työntekijä kuin työnantajakin. Minulle tämä koulutusmuoto oli ainoa mahdollinen, koska ostettuamme asunnon, en olisi voinut lähteä kokopäiväiseksi opiskelijaksi.


Vaikka moni nuori haluaisin lähteä oppisopimuksella töihin, tulee monille vastaan ongelma, että mistä löytää työpaikka. Minun kohdallani tämä oli täyttä sattumaa. Olin nimittäin artesaaniksi opiskellessani työharjoittelussa Muotitalo Pukissa ja siellä tuli puheeksi oppisopimukseen liittyvät asiat. Kuin tuurin kaupalla, sain aloittaa oppisopimuksen syyskuun alusta. Opiskelen kahdessa vuodessa liiketalouden perustutkinnon, eli valmistun Merkonomiksi. Edellisestä tutkinnostani olen saanut hyvää oppia naisten vaatteista, jonka myötä ymmärrän mm. mittasuhteita eri vartalotyypeille. Nykyisissä opinnoissani saan kuitenkin oppia lisää myynnistä ja lisää kaupanalan työkokemusta.
Enkä varmaan olisi lähtenyt oppisopimuksella töihin, jos en olisi huomannut jo harjoitteluaikana kuin ihana paikka tuo Muotitalo Puki onkaan! Niin työpaikkana meille työntekijöille kuin vaatekauppana asiakkaille. Mahtavia vaateuutuudet ja jokapäiväiset asiakaskohtaamiset saavat minut joka aamu lähtemään hyvällä mielellä töihin!
Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti