Kauppiaan katsaus menneeseen vuoteen

Muotitalon Vuosi 2013 – Yhtä juhlaa!
Vuosi oli melkoista mylläkkää. Muotitalo juhli 20 vuotista taivaltaan helmikuusta alkaen.
Juhlavuoden alkuun järjestimme upeat ja ikimuistoiset juhlat Savonlinnasalissa 4.4.2013.
Juhlien järjestely alkoi jo tammikuussa ja kumppanina juhlassamme olivat hius – ja kauneushoitola Profil
sekä Specsavers Optikko Lohman. Savonlinnan Musiikkiopiston Tanssi Hyrrä organisoi ja teki koreografian suureen Catwalk muotinäytökseen ja Tanssi Hyrrän tanssijat esiintyivät malleina. Juhlassa saimme kuulla myös Savonlinna kuoroa ja Housebändimme Eetu Kinnunen ja Juuso Lajunen esiintyivät.
Kuulimme myös  olympiamitalisti Antti Ruuskasen terveiset joka esiintyi myös juhlassamme mallina.
Juontajana toimi Anna Liisa Tilus.
Muotitalo Palkitsi myös pitkäaikaiset työntekijät, Saila Behmin ja Eija Lätin ansioristein. Näillä muistoilla jaksettiinkin sitten puurtaa kiireinen kevät – ja kesäsesonki. Kiirettä oli ja jälleen teimme kesällä myyntiennätyksen. Savonlinna on todellakin matkailukaupunki!Muotitalon kesämyymälä Muodin Satama avattiin jälleen jokavuotiseen tapaansa kesäkuun alussa.
Ensi kesänä juhlimme satamamyymälämme kymmenvuotistaivalta. Luvassa on yllätyksiä ja uusia tuulia.


Syksyn saapuessa talouden synkät pilvet näkyivät myös ensikertaa meillä myymälässä.
Lämmin alkutalvi ei tuonut helpotusta asiaan. Isänpäivän lahjamyynti ennakoi lupaavaa joulusesonkia ja
niin myös kävi. Joulun lahjamyynti onnistui ja valikoima osoittautui toivotunlaiseksi.
Vuonna 2013 remontoimme ja uudistimme jälleen myymäläämme. Toimme savonlinnaan uusia merkkejä
mm Tommy Hilfiger ja Desigual. Nämä otettiin ilolla vastaan ja myynti kävi merkkien osalta yli odotusten.
Desigualin mallit myytiin loppuun jo kahdessa kuukaudessa ja Tommy Hilfigerin malliston läpimyynti oli
iloinen yllätys myös maahantuojalle. Kalusteremonttia teimme jälleen marraskuussa uudistaen naisten osaston
kalusteet keveämmiksi.


Muotitalo on myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja sähköisessä markkinoinnissa. Uudistimme verkkosivuillemme kieliversiot ja olimme mukana luomassa vkontakten Savonlinna Shopping sivut venäläismatkailijoille. Sivuille pääset tästä.
Seuraamme aktiivisesti kaupunkikeskustan kehittämistä ja olemme mukana Sakke ry:n toiminnassa.
Seuraa meitä facebookissa, facebook.com/Muotitalo Puki ja kuulet muodin uusimmat ideat ja tapahtumamme aina ensimmäisenä.
Henkilökuntamme on lisääntynyt vuoden aikana oppisopimustyöntekijällä. Emmi Tavi aloitti Muotitalossa syyskuun alussa ja suorittaa kolmessa vuodessa meillä liiketalouden perustutkinnon. Voit seurata täällä Muodin Ehdoilla blogissa Emmin opiskelua ja työpäiviä.


Myös kahdet valmistujaisjuhlat olemme saaneet viettää Muotitalossa. Visualistiopiskelijamme Mira Venäläinen ja Artenomi (AMK) Valpuri Pulliainen valmistuivat opinnoistaan.


Muotitalo on aktiivinen urheilun tukija. Yksilölajeista tukiurheilijamme ovat keihäänheittäjä Antti Ruuskanen ja moukarinheittäjä Hannele Kuutti. Olemme vahvasti tukemassa savonlinnalaista jääkiekkoa ja Sapkon näkyvä yhteistyökumppani. Uskon että urheilua tukemalla voimme ennaltaehkäistä myös nuorten syrjäytymistä.Meille ehdottoman tärkeää on myös hyväntekeväisyys. Olemme mukana tukemassa Unicefin toimintaa ja Happi Cupin pääyhteistyökumppani keräten rahaa savonlinnan lastenosastolle. Olemme joka vuosi myös mukana Sotaveteraanien julkaisussa ja tuemme heidän virkistystoimintaa rahalahjoituksella.
Vuosi on ollut kauppiaan näkökulmasta työntäyteinen ja vilkas. Töitä on saanut tehdä oikein urakalla onnistuakseen. Leuto alkutalvi on asettanut omat haasteensa. Ale myyntien aloituksessa tosin teimme historiamme parhaan aloituksen. Patoutunutta ostohalua selkeästi oli ja sateiset alen aloituspäivät toivat ihmisiä kauppoihin ostoksille. Tässä säät sitten taas olivat kauppiaan puolella. 


Uusia ideoita, myymälän ilmettä, valikoimaa ja “talon henkeä” on kehitettävä ja suunniteltava taukoamatta.
Ei voi herpaantua hetkeksikään, tämä on elämäntapa ja mieluisa sellainen. Oikeastaan vapaata ja työtä on vaikea erottaa ja tarvitseeko jos se on mieluisaa. No voin kyllä sanoa että aika usein  kuulee lasten suusta että aina äiti on “töissään” siis ajatuksissaan. Työmatkat Vikke koiran kanssa kävellen ovat niitä parhaita ideapalavereja itseni kanssa. Kaunis Savonlinna ja luonto ympärillä, mikä voisikaan olla inspiroivampaa.
Haluan kiittää tästä ikimuistoisesta vuodesta kaikkia Teitä ihania kanssakulkijoitani ja asiakkaitani, työntekijöitäni sekä yhteistyökumppaneitamme.

Toivon, että Sinulle on merkityksellistä että tuotteen Muotitaloon on harkiten sisäänostanut kauppias Jaana, purkanut ja tarkastanut Valpuri, esille laittanut Elvira, tuotteen Sinulle on esitellyt Saila ja kaupat kanssasi on tehnyt Eija sekä kauniisti paketoinut Emmi.

Nähdään Muotitalossa myös vuonna 2014
Hyvää uutta tulevaa vuotta kaikille!

Ps. Niin ja yhden uudenvuodenlupauksenkin olen tehnyt. Aion käyttää henkilökohtaisesti paikallisia palveluja, palvelun tarjoajia, kauppaliikkeitä ja yrityksiä tehdessäni hankintoja. Vain ostamalla omasta kaupungista voimme säilyttää täällä kaupat ja palvelut sekä tukea oman alueemme kehittymistä. Meidän on siis kaikkien maksettava niistä ostamalla. Oletko mukana?
Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti