Kevätlukukauden aloitus

Liiketalouden perustutkinnon ensimmäinen opintokokonaisuus, asiakaspalvelu on näyttöä vaille valmis. Koulussa aloitimme jo opiskelemaan seuraavaa kokonaisuutta, joka on talouspalvelut. Teoriapäivät käyn koululla ja nyt kevätlukukautena minulla on yksi päivä viikossa koulua.


Talouspalveluista minulla ei ollut mitään tietoa, mennessäni tunnille. Opettaja selvensi tarkasti mitä kurssi pitää sisällään ja miten jokainen voi sitä työssään hyödyntää. Konreettinen tieto auttaa minua, sillä sisäistän asian sitä kautta paremmin. Kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikkakin siinä käsitellään paljon kirjanpitoa. Aihe vaatiin paljon keskittymistä ja kiinnostusta.


Pääsinkin jo heti työpaikalla harjoittelemaan yhtä osaa taloushallinnosta. Meillä Muotitalossa on paperiton toimisto, jossa kaikki laskut ja taloushallinto tehdään tietokoneelta käsin. Myös ostolaskut tulevat meille sähköisenä.  Harjoittelin laskujen hyväksymistä tietokoneella, vertasin lähetyslistoja, maksuehtoja ja eräpäiviä laskuihin. Paljon täytyy ottaa asioita huomioon prosessin aikana, aina tavaran saavuttua myymälään laskun hyväksymiseen ja maksuun asti.


 

 

Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti