Mitä kaikkea tapahtuikaan vuonna 2014!

On taas se aika vuodesta jolloin on hyvä vilkaista hieman taaksepäin.
Tunnelmaltaan vuosi 2014 on ollut kaupallisesti vuoristorataa. On ollut haastavaa ennakoida tulevaa mutta suunnitelmat on toteutettava ja uskoa tulevaan luotava. Tähän ei ole valtiovallaltakaan annettu helpotuksia vaan veronkiristykset ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia molemmin puolin kassaa. Periksi ei anneta ja Muotitalossa pidetään kiinni asiakaslupauksesta: myynti on asiakkaan palvelemista ja haluamme olla siinä Savonlinnan paras!

Kun vertaan asiakkaiden mielialaa viime syksyyn, pientä positiivista virettä olen havainnut. Helpompia ostopäätöksiä, paikallisien kauppojen suosimista ja kannustavia sanoja valikoimastamme.
Meille Muotitalossa juuri tämä valikoima on toimintamme perusta! Siitä emme ole vaikeinakaan aikoina valmiita tinkimään. Säästöjä olemme joutuneet muiden yritysten tavoin tekemään ja toteuttamaan. On vastuullista johtamista ennakoida ja varautua tulevaisuuden haasteisiin yhdessä, vaikka se ei olisikaan aina niin kivaa.


Savonlinnassa ja muissa ns rajakaupungeissa koko vuoden puhutuin aihe on ollut tax free myynnin lasku ja venäläismatkailijoiden vähentyminen. Totta on, että kaupungeissa jossa tämä ryhmä on aiemmin kuluttanut rahaa ja tuonut meille kaivattua piritystä paikalliseen talouteen on petytty pahasti.
Ukrainan kriisi ja ruplan kurssi ovat olleet myrkkyä kaupalle. Viime tammikuun yli 15% myynnin kasvusta on turha enää unelmoida. Tällävälin on tapahtunut paljon mutta Savonlinnassa koko tax free myynti on laskenut vain reilut 15% kun se pahimmillaan on joissain kohteissa puolittunut.
Tämä johtunee meidän alueen matkailijaprofiilista, tänne tullaan lomalle upean ja ainutlaatuisen luonnon keskelle ei pelkästään shoppailemaan. Menneen pyhäinpäivän aikana seudulla oli paljon venäläismatkailijoita, jotkin majoitusliikkeet olivat täysiä ja meilläkin päästiin vuoden takaista parempaan myyntiin viikonlopun aikana. Palvelimme alueella poikkeuaukiololuvan turvin jonka Sakke ry yhdessä Etelä-Savon kauppakamarin kanssa oli hakenut. Poikkeuslupa on saatu myös tulevaksi loppiaiseksi.Muotitalon vuoteen on mahtunut paljon tapahtumia omien kaupallisten kampanjoiden lisäksi.
Annamme joka vuosi tuloksestamme yli 20% hyvän tekemiseen ja tukemiseen. Mielestäni yrityksen joka menestyy ja tekee voittoa on osallistuttava, tuettava ja tunnettava oma yhteiskuntavastuunsa. Omat kohteemme ovat ollet Sapko, Antti Ruuskanen, Unicef, Savonlinnan sydänyhdistys, Savonlinnan keskussairaalan lastenosasto ja Savonlinnan kaupunkikeskusta.


Viime viikolla ideoimme Pia Behmin kanssa Savonlinna Sydämessä-Sydän Savonlinnassa facebook sivulle kuvakilpailun jossa äänestettiin maisemakuvista voittaja koristamaan myymälämme viereisen liiketilan tyhjää näyteikkunaa. Ikkunoita on yhteensä seitsemän ja olen valinnut tämän voittajakuvan lisäksi kuusi luontokuvaa jotka mielestäni kertovat kuinka kaunis kaupunki Savonlinna on! Kuvat tulevat koristamaan tyhjän liiketilan ikkunoita niin kauan kunnes tila löytää vuokralaisen. Haastankin yrittäjät mukaan Savonlinnan katukuvan siistimistalkoisiin esimerkiksi somistamalla tyhjät liiketilat.

Kuvakilpailun voittajakuvan on ottanut Jukka TammisuoSavonlinnassa tapahtuu paljon! Huomaan sen viimeistään silloin kun katselen myymäläraporteista tapahtumia jälkikäteen. Helmikuussa vietimme Kaupungin sydän tapahtumaa Olavinkadulla, Kesäkuussa oli kaupan, palvelun  ja matkailun yhteinen Kesänavaustapahtuma, Oopperajuhlien
alku näkyy kaupungissamme upeasti ja saamme olla kotikaupungissamme keskellä kuuluisaa kansainvälistä tapahtumaa. Osaammekohan olla tästä riittävän kiitollisia ja ylpeitä?
Syyskuun lämpimät säät saivat kesän tuntumaan todella pitkältä ja kesä ei päättynyt todellakaan Pyhän Olavin Päivään. Meillä Satamakadulla oleva kesämyymälämme sai viettää 10 v kesäänsä taiteen merkeissä. Saimme Muodin Satamaan  Tomi Kallion taidemyyntinäyttelyn Harbour, joka koostui maalauksista joissa jokaisessa oli nainen pukeutuneena kesän muodin mukaiseen keveään asuun. Väritykset utuisia ja tunnelma salaperäinen. Tyyli sopi täydellisesti kesän muotiin.
Myymälä oli avoinna elokuun puoleenväliin saakka.Syksyn ehdoton kohokohta on ollut Olavinkadun ja Matkustajasataman jouluvalot. Valot syttyivät joulunavauksessa joka järjestettiin sunnuntaina 23.11. Sakke ry:n Raija Suomalainen joukkoineen oli järjestänyt historian upeimman joulunavauksen kaupungin keskustaan. Kiitos Raija hienosta työstä jota teit Sakke ry:n toiminnanjohtajana. Uudet jouluvalot ovat  alkuperältään ranskalaiset ja Lohikari Oy:n toteuttamat. Toiveissa olisi, että saisimme valoista teemaltaan talvivalot jotka syttyisivät jo marraskuun alussa vaikkapa pyhäinpäivän tienoilla tuomaan valoa niin synkkään ja pimeään marraskuuhun.


Itsenäisyyspäivänä saimme jännittää kuinka Antti Ruuskanen ja Aki Parviainen muistivat frakin pukemisen. Avopuolisot Tuula ja Merja hankkivat myös asunsa Muotitalosta.Tuulan korut olivat savonlinnalaisesta Kultacenter Jokelasta auvisenrinteestä. Iltapuvut ovatkin olleet tänä vuonna suosittuja ja olemme tehneet niistä myös mainosvideot youtubeen. Vanhojentanssimekkoja on myyty hyvin verraten aiempiin vuosiin.


Sähköisissä medioissa olemme aktiivisia, kiitos siitä Emmille, oppisopimustyöntekijällemme. Emmin opinnot ovat edenneet kiitettävästi ja aikataulussa. Liiketalouden perustutkinto pitäisi olla valmis syksyllä 2015. Suosittelen oppisopimustyöntekijän palkkaamista jos sellaista joku harkitsee omaan yritykseensä ja luulenpa että Emmikin voi osaansa suositella. Emmillä on luontainen asiakaspalvelijan asenne. Hän oppii asiat nopeasti ja osaa käyttää oppimaansa käytännössä. Mieluisinta Emmille taitaa juuri olla asiakaspalvelu, niin monet kiitokset olemme saaneet vuoden aikana hänestä kuulla asiakkailta.

Viime vuonna saimme juhlia Muotitalossa kahdet valmistujaiset ja nyt näyttää siltä että rakkautta on ilmassa runsain mitoin; 4.3.2014 Valpurista tuli rouva Luostarinen Miamin hiekkarannoilla ja Emmi sanoo tahdon 14.2.2015 Savonlinnan Tuomiokirkossa.


Oppisopimustyöntekijämme Emmi Tavi

Vuoden 2014 aikana olemme saaneet kolme uutta sertifikaattia. Toukokuussa Suomen Asiakastieto Oy palkitsi meidät suomen Vahvimmat sertifikaatilla. Sertifikaatti on osoitus hyvästä luottoluokituksesta jonka yrityksemme on saavuttanut.   Marraskuussa Balance Consulting ilmoitti että olemme Kauppalehden Menestyjä Yritys sertifikaatin arvoisia! Tunnustuksen saa yritys joka on vakavarainen, kasvaa ja työllistää. Se on enemmän kuin taloussertifikaatti, sillä Menestyjä-yritykset kantavat talouttamme. Merkin saaminen edellyttää pitkäkestoista menestystä sekä tuloksentekokykyä ja vain 300 yritystä 10 000:sta  saa sertifikaatin, se on 3% kaikista suomen yrityksistä. Menestyjä Yritys sertifikaatti on arvostettu ulkopuolinen tunnustus hyvin tehdystä työstä!
Saimme myös vuoden aikana tunnustusta asiakaspalvelustamme ja helmikuussa sertifikaatin Suomen Yritysvaliot Oy:ltä nimeltään Todistetusti Tyytyväisimmät Asiakkaat. Tässä on kylliksi haastetta vuoteen 2015.


Haluan kiittää kaikkia uskollisia asiakkaitamme, kanta-asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja kaikkia tahoja ja ihmisiä sekä kohtaamisia joita vuoteen on mahtunut! Erityiskiitos Muotitalon tytöille: Sailalle, Eijalle, Emmille, Elviralle ja Valpurille sekä kesätyöntekijöillemme Eeville, Minnalle ja  Sennille. Kiitos myös yhtiökumppanilleni ja puolisolleni Pekalle, sparrauksesta ja kannustuksesta sekä ammattitaitoisesta avusta. Vikke-koiraa ei voisi kyllin kiittää :) meidän oma työhyvinvointivastaava jolla ei huonoja päiviä ole!
Haluamme toivottaa Teille kaikille oikein hyvää joulunaikaa läheistenne kanssa ja menestyksekästä tulevaa vuotta 2015! Muotitalossa tapahtuu taas uusia asioita tulevana vuonna joten olethan kuulolla ja pysythän "kanavalla". Uusista tuulista voisin mainita ihan vain kiusaksi että saamme valikoimiimme kauan toivomanne Tommy Hilfigerin laukut, Cream naisten malliston ja Mos Mosh naisten farkkumalliston. 

Halauksin
Kauppias Jaana2 kommenttia:

 1. Anonyymi7/1/15

  Hieno kooste 2014 - tarina, teot ja kuvat! Erityisen upea on Savonlinna-kuvakilpailun näyteikkunatoteutus, ja esimerkillistä yritysyhteistyötä. Onnea sertifikaattien johdosta ja menestystä vuodelle 2015! t. Riitta Vahela-Kohonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muodin Ehdoilla/Emmi12/1/15

   Kiitos! Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle.

   Poista