Vanhojentanssipäivä lähestyy

Vanhojenpäivä on lukion toisen vuoden opiskelijoiden juhlapäivä, joka on opiskelijoille vapaaehtoinen. Vanhojentansseja vietetään seuraavana päivänä abiturienttien penkipainajaisista, jolloin toisen vuoden opiskelijoista tulee koulunsa vanhimpia.  Ensimmäisiä vanhojentansseja juhlittiin 1930-luvulla Helsingissä, johon opiskelijoiden tuli pukeutua vanhan näköiseksi ja esittää tanssiaistansseja koulussa. Koulujen opetussuunnitelmassa ne saivat vahvan aseman 1970- ja 1980-luvun vaihteessa, jonka jälkeen ne ovat olleet joka vuotinen perinne.



Tänä päivänä vanhojentansseja pidetään suurena juhlana, johon valmistaudutaan pitkään. Tytöille ostetaan näyttäviä iltapukuja ja koruja, tehdään upea kampaus ja meikki. Pojat pukeutuvat pukuun, smokkiin tai frakkiin. Tanssiesityksen jälkeen opiskelijat käyvät usein illallisella yhdessä. Oman koulun lisäksi opiskelijat vierailevat mm. päiväkodeissa, vanhaintaloissa näyttämässä tanssiesityksiä. Meillä Savonlinnassa Taidelukion ja Lyseon lukion oppilaat tanssivat päivällä Savonlinnasalissa ja Lyseon lukion oppilaat vielä illalla uudestaan Olavinlinnassa, jonne perheenjäsenet voivat tulla katsomaan esitystä.








Meiltä Muotitalo Pukista löydät laajan valikoiman upeita iltapukuja vanhojentansseihin. Valikoimaan pääset tutustumaan Facebook-sivuiltamme. Täydellisen iltapuvun istuvuuden takaa ompelupalvelumme, joka räätälöi puvun sinulle sopivaksi. Vanhojentanssipuvun voit täydentää meiltä löytyviltä juhlakoruilla ja -käsineillä.
Muotitalo Pukista löydät miesten puvut ja tilauksesta mittojen mukaan frakit ja smokit. Laajasta pukuvalikoimasta löytyy poikien puvuista myös pieniä senttikokoja. Pukupaidat erikoismitoituksella, solmiot ja solmukkeet löydät meiltä. Myyjämme auttavat sinua pukeutumaan juhlapäivään!




Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti