Tule mukaan jo perinteeksi muodostuneeseen Unicefin Janopäiväämme

Meille suomalaisille puhdas vesi, rokotteet, hygieniatarvikkeet, ensiapulaukut ja koulunkäynti ovat jokapäiväistä elämää, kaikilla asiat eivät kuitenkaan ole yhtä hyvin.

Olemme olleet  Muotitalossa mukana Jano päivässä jo useita vuosia peräkkäin ja siitä on muodostunut meille mukava tapa tehdä hyvää.
Myös Sinä pääset mukaan tekemään hyvää myymälässämme tiistaina 28.4, jolloin Unicefin vapaaehtoistyöntekijät keräävät varoja Syyrian hätäapuun. Muotitalo lahjoittaa päivän myynnistä 5% Unicefille. Paikallisjärjestö arpoo myös tiistaina myymälässämme kävijöiden kesken Globe Hope tuotteen. Unicef on YK:n lastenjärjestö, joka toimii kaikkialla maailmassa heikoimmassa asemassa olevien lasten puolesta. Tunnetuimpia Unicef lähettiläitä ovat olleet mm Iina Kuustonen.Maailmanlaajuinen JANO-keräys järjestetään 28.-30.4 jo 18. kertaa. Kampanjalla kerätään varoja Syyrian lasten hätäapuun, sillä 14 miljoonaa lasta kärsii Syyriassa ja Irakissa. Suurin avuntarve kohdistuu lasten suojeluun ja veden toimittamiseen. Maailmassa kuolee päivittäin 1000 lasta likaisen veden aiheuttamiin sairauksiin, kuten ripuliin. Lahjoitusten avulla Unicef toimittaa hätäapuravintoa, rokotteita, hygieniatarvikkeita ja puhdasta vettä, joka pelastaa lapsia taudeilta. Lisäksi lapsille annetaan kriisiapua ja he pääsevät kouluun.Muista, että pienikin apu riittää.
1€   - yli 1000 litraa puhdasta vettä (225 vedenpuhdistustablettia)
10€ - kaksi huopaa, lämmikkeeksi lapsille pakolaisleirille
38€ - hätäapupaketti: vettä, huopia ja ensiapulaukku

Monia mietityttää myös, paljonko lahjoitussummasta menee perille. Jokaisesta eurosta käytetään 76 senttiä hätäaputyöhön ja loput 24 senttiä menee keräysten järjestämiseen ja hallintoon.Tähän mennessä Unicef on toimittanut Syyriaan ja lähialueille yli 16 miljoonalle ihmiselle puhdasta vettä ja rokottanut poliota ja tuhkarokkoa vastaan yli 25 miljoonaa lasta. Lisäksi yli 3 miljoonaa lasta on päässyt väliaikaiseen kouluun ja yli 800 000 lasta on saanut psykososiaalista tukea. Lisätietoja kampanjasta löydät täältä.


Miten voin lahjoittaa?
  • Lippaaseen 28.4 - 30.4.
  • Tekstaamalla UNICEF numeroon 16499, lahjoitus 10€
  • Verkossa: www.unicef.fi
Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti