Juhlapukeutuminen haltuun

Kesä on aina juhlien aikaa ja monet meistä ovat saaneet kutsun kesän juhliin. On kuitenkin tärkeää tietää, kuinka pukeutua oikein juhlaan. Kutsussa voidaan antaa pukukoodi, jota tulee noudattaa tai vieras voi pukeutua tilannepukeutumisen mukaisesti. Tule meidän autettavaksi Muotitalo Pukiin, jos juhlapukeutuminen yhtään arveluttaa, etsitään yhdessä tilanteeseen sopiva asu!


P U K U K O O D I T

Arkipuku / Smart Casual / Casual on pukukoodeista rennoin. Asun tulee olla kuitenkin arkipukeutumisesta juhlavampi. Miehen asuna toimii suorat huosut, kauluspaita ja irtotakki. Takin sijasta voidaan käyttää neuletta, eikä kauluspaidan kanssa tarvitse käyttää solmiota. Naisen asuksi sopii hyvin suorat housut tai hame, pusero,  jakku, neuletakki, mekko tai muuten siisti asu. Pukukoodissa on paljon eri mahdollisuuksia yhdistellä siisti asu.


Tumma puku on selvästi juhlavampi pukukoodi kuin Casual ja siihen pukeudutaan päivällä sekä illalla. Pukukoodi sopii päivävastaanotolle, cocktailkutsuille, häihin, vierailulle tai onnittelukäynnille. Miehellä tumma puku voi olla väriltään musta, tummansininen tai tummanharmaa. Kauluspaidan ja solmion väri ovat tilaisuudesta riippuen juhlava kokonaisuus. Naisille pukukoodi antaa paljon vapauksia. Asuksi sopii juhlavasta materiaalista valmistettu yksi- tai kaksiosainen polvipituinen, nilkkapituinen tai täysipitkä juhla- tai iltapuku. Nainen voi pukeutua myös juhlavaan housuasuun tai hame-puseroyhdistelmään. Asun kanssa valitaan siro juhlalaukku.Shaketti on sopiva ennen klo 18 alkaviin juhliin. Miehellä shaketin takki on harmaa tai musta, housut mustaharmaaraidalliset ja niiden kanssa valitaan harmaa solmio ja huivimallinen plastron. Asu sopii hyvin häihin. Naisen asuksi sopii pitkä tai lyhyt hienostunut leninki tai housupuku. Kotelomekko ja jakku käyvät myös hyvin.

Smokki käytetään klo18 jälkeen alkavissa tilaisuuksissa, mutta ei koskaan suurissa ja arvokkaissa juhlissa. Miehen smokki on yleensä musta ja smokkipaita valkoinen. Asun kanssa käytetään leveää mustaa smokkivyötä, ruusuketta ja kiiltonahkakenkiä. Nainen voi pukeutua myös smokkiin. Muita vaihtoehtoja ovat lyhyt tai pitkä iltapuku  tai juhlava housupuku.


Juhlapuku / Frakki on juhlavin pukukoodi. Miehen frakki on väriltään aina musta tai yönsininen ja sen kanssa käytetään valkoisia liivejä ja solmuketta. Akateemisissa juhlatilaisuuksissa liivin väri on musta. Frakin voi korvata ainoastaan mustalla puvulla. Frakki kuuluu akateemisiin juhlatilaisuuksiin, presidentin itsenäisyyspäivän juhliin, juhlakonsertteihin ja häihin. Naisilla tämä pukukoodi tarkoittaa juhlavaa, täyspitkää avonaista pukua ja pitkiä käsineitä. Akateemisissa päiväjuhlissa naisen puku on tumma, ei-avokaulainen ja pitkähihainen. Päiväjuhlissa käsineet ovat lyhyet ja mustat. Laukku on pieni, siro ja hihnaton, sen tulisi olla kenkien sävyinen tai samasta materiaalista. Kenkien tulisi olla sirot ja avonaiset. Koruiksi valitaan arvokorut strassi- tai lasikorut, tiara tai diadeemi on mahdollinen.
Emmi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti